Makkelijk slijm maken zonder lijm

Datum van publicatie: 22.11.2020

Je kunt hiervoor het beste gewone ongezoete yoghurt gebruiken. Weer blijven roeren.

Laat het mengsel 5 minuten weken. Zeer makkelijk dus. De maïzena maakt het afwasmiddel dikker, waardoor slijm ontstaat. Slijm met maïzena en water wordt ook wel Oobleck of Magic Mud genoemd en heeft een aantal bijzondere eigenschappen. Je kan altijd op één van volgende links klikken om direct naar een recept te gaan op deze pagina:.

Dit zijn gouden uurtjes! Dit heb je nodig: — 1 eetlepel 15 ml yoghurt — 3 eetlepels 23 gram maïzena — Mengkom — Lepel.

Kids 16 oktober Waarom hebben kinderen vaker nachtmerries dan volwassenen. Als je zelf nog een nieuwe variatie weet, dan hoor ik het graag, makkelijk slijm maken zonder lijm. Zie mijn blogs: Klei maken en Verf maken van stoepkrijt en Zoutdeeg maken. Gerelateerde artikelen. Als het slijm te vloeibaar is, voeg dan nog wat mazena toe.

Je kunt ze ook op het internet kopen. Dus toen Willem mijn oudste kleinzoon van bijna 6 jaar vroeg of ik eens slijm voor ze wilde maken.

Slijm maken zonder lijm

Je kan zo dus slijm maken zonder lijm, zonder borax of elk ander ingrediënt dat je misschien niet hebt. Français: fabriquer du slime sans colle. Dit artikel is Psylliumvezels gebruiken. Dit is het moment om glitter of voedingskleurstof toe te voegen.

 • Eetbaar wilt ook zeggen dat dit slijm perfect veilig is, zelfs voor de kleinste kinderen.
 • Zet playdough klaar, ga samen aan de tafel zitten met een glaasje drinken en iets lekkers en speel even mee.

Kids 18 oktober Zelf slijm maken is een hit. Dit heb je nodig: - 1 eetlepel 15 ml yoghurt - 3 eetlepels 23 gram mazena - Mengkom - Lepel. Doe de 3 eetlepels mazena makkelijk slijm maken zonder lijm het mengsel en roer tot de yoghurt dikker wordt en langzaam in slijm verandert. Kids 13 oktober Handig om te weten: wat zijn de regels van co-ouderschap. Speeldeeg, of playdough maken is heel makkelijk en kan bijna niet mislukken.

Lijm van bijvoorbeeld de Action volstaat, zoals zeep en wasmiddel. Borax zit in huis kopen amsterdam noord amerbos huis-tuin en keukenproducten, ook onder de naam schoollijm.

Slijm maken met lenzenvloeistof en lijm

Zet de magnetron weer aan wanneer het slijm plat in de kom ligt en verwarm het slijm totdat het klaar is. Voeg er vooral wat glitters en kleurstof aan toe om je slijm wat op te leuken! Zorg dat je de ingrediënten goed leest.

Doe een eetlepel baking soda in een kopje en vermeng dit met een eetlepel water…. Dit zijn gouden uurtjes. Ja Nee. Toen konden mijn kleren in de was en ikzelf onder de douche, want nu dat we 4 prima recepten hebben om makkelijk slijm maken zonder lijm en makkelijk slijm te maken, doucheschuim had ik niet nodig! Wanneer je klaar bent pak je n of meerdere neodymium magneten en speel je met het slijm.

We kunnen nog een stapje verder gaan en ons slijm tot leven wekken door het magnetisch te maken. Het leukste komt n.

Slijm maken met borax en lijm

Niet getreurd. Vergeet je creaties niet te delen met ons op sociale media! Gebruikersportaal Verras me!

Makkelijk slijm maken zonder lijm ander klassiek recept om zelf slijm te maken dat zeker niet kan ontbreken in een lijstje van beste recepten is slijm met lenzenvloeistof en lijm. Tandpasta die zoveel mogelijk gel bevat lijkt het beste te werken. Lijm kan je verkrijgen in bijvoorbeeld de Action en ook onder de naam schoollijm of kinderlijm, makkelijk slijm maken zonder lijm.

Doe 3 eetlepels 23 gram mazena bij het mengsel. Maak traditioneel slijm door groene voedingskleurstof toe te voegen. Speciaal voor personen die geen andere optie hebben bieden we je toch een recept aan om slijm te maken met tandpasta.

Er ontstaan nu belletjes en de kleur wordt hierdoor lichter.

Famme Navigation

Je slijm wordt automatisch de kleur van het afwasmiddel of de shampoo. Oobleck is een speciale soort slijm die beide vloeibaar en vast tegelijk is. Je kunt er zelfs voorwerpen in doen, zoals wiebelende oogjes.

We kunnen nog een stapje verder gaan en ons slijm tot leven wekken door het magnetisch te maken.

Laat Opmerkingen Zien Close Comments. Het volgende recept, rek het uit en laat het door je vingers glijden, zoal Borax ook wel genoemd wordt. Sommige mensen hebben een gevoelige huid en kunnen dan niet goed tegen natriumtetraboraat, slijm met lenzenvloeistof, makkelijk slijm maken zonder lijm. Steek je vinger erin.

We adviseren u om te lezen:

 1. Foekje
  29.11.2020 22:01
  Je zult ervaren dat deze slijm niet plakkerig is en lekker fris aanvoelt. Als het afwasmiddel gemengd is met alle maïzena, kun je je handen in de kom steken en het slijm met je vingers kneden.
 2. Jerôme
  26.11.2020 16:15
  Het is wellicht een beetje te warm om mee te spelen, dus zet het in de koelkast om af te koelen. Op zoek naar meer inspiratie voor thuis?

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2021 emilleenchanted.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |