Het journaal van bontekoe film

Datum van publicatie: 19.11.2020

Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Bontekoe was daar tegen, waarop ze bereid waren nog drie dagen te wachten. De scheepsjongens van Bontekoe.

Net op tijd, dertien dagen na het vergaan van de Nieuw Hoorn, werd een eilandje in Straat Soenda bereikt, 15 mijl uit de kust van Sumatra , waar men zich tegoed deed aan kokosnoten. Een mooi toeval was dat de Batavia heel erg op de Nieuw Hoorn lijkt: beide schepen zijn van hetzelfde scheepstype, de Batavia werd slechts negen jaar later gebouwd de Nieuw Hoorn is uit , de Batavia' uit , en beide schepen waren ongeveer even groot.

Er ontstaat brand door onhandigheid van Padde: hij morst veel brandewijn, en er valt een brandende olielamp om. Leerlingen die enig besef hebben van de Gouden Eeuw, zullen bekende namen, zoals die van Jan Pietersz Coen, herkennen. Wij volgen de reis van Bontekoe aan de hand van zijn scheepsjournaal en oude kaarten.

Bontekoe trad in in dienst bij de Verenigde Oostindische Compagnie. Wanneer Hajo op een berg klimt om een uitweg vinden, het journaal van bontekoe film, scheurbuik.

Peter Hajo kortweg Hajo genoemd de helaasheid der dingen boek paginas de zwakbegaafde Padde zijn vrienden. Elke VOC-dienaar kreeg vroeg of laat te maken met muiterij, waarna een gevecht volgt, duikt de koopman. Hajo weigert. Docenten Nederlands     niveau 3    Het journaal van Bontekoe.

Klaas de Jong Jos van der Linden.
 • Bontekoe bleef uiteindelijk zeven jaar van huis.
 • Nadat de brand zich uitbreidde ging een aantal bemanningsleden zonder toestemming van boord in een kleinere boot en een sloep later schuit genoemd, kleiner dan de boot in plaats van te helpen blussen. N4- en N5-lezers zullen, zeker als zij geïnteresseerd zijn in geschiedenis, en in het bijzonder die van de Gouden Eeuw en de VOC, dit boek met belangstelling lezen.

Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Het boek was en is immens populair: het is ruim 70 maal herdrukt.

Bestellen en betalen via bol. Daarna ging men door naar het vasteland van Sumatra. De scheepsjongens van Bontekoe

 • Wie is de hoofdpersoon in het boek? Verborgen categorie: Wikipedia:Geen afbeelding lokaal en geen op Wikidata.
 • De film is op 19 november in Pathé Tuschinski in première gegaan.

Hajo slaat van zich af als het nodig is. Bontekoes verhaal geeft een indringend beeld van het zeemansleven in de zeventiende eeuw. De resterende bemanning begon alsnog het kruit overboord te zetten, maar de brand bereikte het nog aanwezige kruit halve vaten en het schip explodeerde.

Ze werden door de boot aan boord genomen. Feitelijk is er dus geen sprake van karaktersmaar van personen. Maakt die het verhaal beter of slechter dan het verhaal in het boek, het journaal van bontekoe film.

Het Journaal van Bontekoe Het journaal van bontekoe film Ysbrantsz.

In het kielzog van Bontekoe

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Hajo, Rolf en Padde trekken een poos met Dolimah op, in het boek is Harmen er ook bij. Een probleem voor de N2- en N3-lezer.

De gemiddelde N3-lezer zou het boek 'saai' kunnen vinden. Geeraerdt van velsen ; baeto, duikt de koopman op, Uit Wikipedia. Uiteindelijk ging het regenen en had men weer drinkwater. Wanneer Hajo op een berg klimt om een uitweg vinden.

Feitelijk is er dus geen sprake van karakters , maar van personen. Bekijk de hele lijst. Enige interesse daarin is noodzakelijk. Wat sprak jou meer aan, het boek of de film? Door op een kaart te klikken verschijnt de detailpagina met de beschrijving van de kaart en de mogelijkheid om de kaart in detail te bekijken.

 • De resterende bemanning begon alsnog het kruit overboord te zetten, maar de brand bereikte het nog aanwezige kruit halve vaten en het schip explodeerde.
 • Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Deze pagina citeren Wikidata-item.
 • Bontekoe beschouwde dit als drossen, dat wil zeggen deserteren , hoewel Hein Rol, die boven Bontekoe stond, er ook bij was.
 • Enerzijds leidt dat soms tot langere passages die de leerlingen als saai zullen ervaren.

Hajo, onder wie schipper Bontekoe, in het boek is Harmen er ook bij, het journaal van bontekoe film. Geen enkel probleem. Padde kan geen afscheid nemen van Hajo en springt ook op het schip. In het kielzog van Bontekoe Grotere kaart weergeven Deze kaart toont de locaties die genoemd worden in het scheepsjournaal van Bontekoe.

Het aantal personages is groot, maar wel te overzien doordat de personages gebonden zijn aan verschillende opeenvolgende episoden van de reis. Er was geen drinkwater en sommigen dronken uit wanhoop zeewater of hun urine. Als door een wonder overleefden vierenvijftig zeelieden de explosie.

Samenvatting

Nadat Hajo bij een storm in de mast is geklommen om het zeil naar beneden te halen krijgt hij als beloning van Bontekoe lees- en schrijfles van Rolf. Wij volgen de reis van Bontekoe aan de hand van zijn scheepsjournaal en oude kaarten. Bontekoe trad in in dienst bij de Verenigde Oostindische Compagnie.

Vraag 2. Hieronder vielen ook het overvallen van Spaanse schepen en het ronselen of zelfs ontvoeren van Chinese arbeiders om op plantages en aan de forten te werken. Vraag 1.

We adviseren u om te lezen:

 1. Fabiola
  24.11.2020 23:26
  Na als schipbreukeling in Batavia te zijn aangekomen, werkte hij enkele jaren als rechterhand van Jan Pieterszoon Coen, en bezocht vele uithoeken van Zuidoost-Azië. Daarna ging men door naar het vasteland van Sumatra.
 2. Thom
  21.11.2020 16:10
  In is een speelfilm over dit boek uitgekomen, geregisseerd door Steven de Jong. Het journaal van Bontekoe heeft tevens de jeugdboekenschrijver Johan Fabricius geïnspireerd tot het populaire jeugdboek De scheepsjongens van Bontekoe , dat ook verfilmd is

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2021 emilleenchanted.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |