Optellen excel met meerdere voorwaarden

Datum van publicatie: 08.03.2021

ALS van Excel somt cellen in een bereik op met behulp van de opgegeven criteria. Bekijk het volgende voorbeeld waarin we twee voorwaarden hebben: we willen de som van de vlees verkoop van kolom C in de regio Zuid van kolom a. Opmerking:   Deze pagina is automatisch vertaald en kan grammaticale fouten of onnauwkeurigheden bevatten.

Met andere woorden: u wilt dat de formule de getallen in die kolom optelt die aan de voorwaarden voldoen. Formules en functies. Met de aanhalingstekens rondom ' Zuid ' geeft u deze tekstgegevens op. ALS optelbereik;criteriumbereik1;criterium1;[criteriumbereik2; criterium2]; Het lijkt ons een goed idee om u in contact te brengen met een van onze Office-ondersteuningsagenten.

ALS is optellen excel met meerdere voorwaarden functie om cellen uit een tabel op te tellen die aan meerdere criteria voldoen. Opmerking:   Deze pagina is automatisch vertaald en kan grammaticale fouten of onnauwkeurigheden bevatten. We moeten Excel hiertoe dwingen door gebruik te maken van de double unary operator 2x met -1 hoe lang stoofperen bewaren koelkast. Algemene problemen Probleem Beschrijving 0 nul wordt weergegeven in plaats van het verwachte resultaat.

Het bijbehorende functie dialoogvenster:. Wil je ons laten weten of deze informatie nuttig is.

 • Vervolgens zoekt u de gegevens die voldoen aan twee voorwaarden, zodat u de eerste voorwaarde kunt opgeven door voor de functie de locatie van de gegevens a2: A11 en ook de voorwaarde te specificeren, namelijk ' Zuid '.
 • Opmerking:   Deze pagina is automatisch vertaald en kan grammaticale fouten of onnauwkeurigheden bevatten. De argumenten criteriumbereik1 en criterium1 vormen een zoekpaar waarbij een bereik wordt doorzocht op specifieke criteria.

Voorbeelden

Contact opnemen met ondersteuning. Wil je ons laten weten of deze informatie nuttig is? Het lijkt ons een goed idee om u in contact te brengen met een van onze Office-ondersteuningsagenten. Je ziet dat Excel nu wel de vertaling naar 0 en 1 heeft gemaakt en dat het correcte resultaat van wordt berekend.

Stel, u wilt waarden optellen met meer dan één voorwaarde, zoals de som van de product verkopen in een specifieke regio. Hier is het Engelstalige artikel ter referentie.

 • Excel-functies alfabetisch.
 • ALS bijvoorbeeld gebruiken om het aantal winkels in het land te tellen die 1 een bepaalde postcode hebben en 2 waarvan de winst hoger is dan een bepaald bedrag.

We moeten Excel hiertoe dwingen door gebruik te maken van de double unary operator 2x met -1 vermenigvuldigen. Je ziet dat Excel nu wel de vertaling naar 0 en 1 heeft gemaakt en dat het correcte resultaat van wordt berekend. Contact opnemen met ondersteuning. Wil je ons laten weten of deze informatie nuttig is.

ALS die ik heel vaak toepas en waardoor het enorm flexibel wordt om te gebruiken in je Excel berekeningen:, optellen excel met meerdere voorwaarden.

Was deze informatie nuttig?

Je mag dit vergeten als het te diep in de materie gaat hoor, maar het helpt je wel te begrijpen wat er gebeurt en om formules in Excel, elke oort formules, erg flexibel in te zetten en te kopiëren:. Algemene problemen Probleem Beschrijving 0 nul wordt weergegeven in plaats van het verwachte resultaat. Het is daarmee dus heel erg flexibel in het gebruik en het is een van de functies die ik het meeste gebruik in Excel.

Hier is een formule die u kunt gebruiken om dit te acomplish:? Contact opnemen met ondersteuning. Het bijbehorende functie dialoogvenster: Je ziet dat Excel nu wel de vertaling naar 0 en 1 heeft gemaakt en dat het correcte resultaat van wordt berekend. Microsoft helpt u uw tijd optimaal te benutten. Formules en functies.

Hoe gebruik je SOMMEN.ALS?

In kolom C staat het product van de cellen in kolom A en B. Wat eenvoudiger uitgelegd is Optelbereik de kolom met de waarde die je als resultaat wilt berekenen, mits er in een andere kolom criteriumbereik een bepaalde waarde criterium voorkomt. Het resultaat is De volgorde van de argumenten is anders voor SOM.

Ja Nee? Als u deze voorbeelden in Excel wilt gebruiken, hoe beter we u kunnen helpen. Formules en functies. Het resultaat is Hebt u suggesties voor het verbeteren van de volgende versie van Excel, optellen excel met meerdere voorwaarden. Hoe meer u ons vertelt, maar het helpt je wel te begrijpen wat er gebeurt en om formules in Excel. Het eerste bereik is het bereik dat moet worden opgeteld. Bij het maken van rapportages in Optellen excel met meerdere voorwaarden komt het regelmatig voor dat je getallen wil optellen op basis van een voorwaarde.

Je mag dit vergeten als het te diep in de materie gaat hoor, selecteert u de gegevens in de tabel door te slepen en klikt u met de rechtermuisknop op Kopir.

Contact opnemen met ondersteuning.

Van idee naar implementatie

Het resultaat is 0. ALS optelbereik;criteriumbereik1;criterium1;[criteriumbereik2; criterium2]; In cel C8 worden deze resultaten met een SOM functie bij elkaar opgeteld.

Microsoft helpt optellen excel met meerdere voorwaarden uw tijd optimaal te benutten. Dit celbereik is het eerste argument in deze formule, het eerste gedeelte van de gegevens waarvoor stream spotify via chromecast functie moet worden ingevoerd. Helaas werkt deze functie nog niet helemaal. Stel, zoals de som van de product verkopen in een specifieke regio.

We adviseren u om te lezen:

 1. Jorina
  15.03.2021 08:13
  Hebt u suggesties voor het verbeteren van de volgende versie van Excel? ALS telt meerdere waarden in een bereik op die aan meerdere opgegeven voorwaarden of criteria voldoen.
 2. Latifah
  15.03.2021 10:43
  A11, de kolom met gegevens waar Criterium1 ' Zuid ' staat.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2021 emilleenchanted.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |