Hoeveel meter is 1 km

Datum van publicatie: 12.03.2021

Maar 10 munten van 1 euro zijn evenveel waard als 1 briefje van 10 euro. De opening van een usb-aansluiting is ongeveer 1 centimeter breed. Het symbool is m.

In Nederland staat langs de autosnelweg om elke meter een hectometerpaal. Een plakstift is ongeveer 1 decimeter lang er zijn ook grotere. Inschrijven voor de nieuwsbrief. Spring naar inhoud. Omgerekend is dat centimeter. Daardoor krijg je een beter beeld van het aantal stappen dat je hebt gelopen, dan met een mobiele telefoon. Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bereken verderop in dit artikel jouw aantal stappen om naar kilometers. Het symbool is m. Je moet 1. Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren. Van beneden naar boven deel je door Door een voorvoegsel voor de m  van meter te plaatsen, ontstaat de trap.

Rekenen met lengte-eenheden. Lengte Een cd is ongeveer 1 millimeter dik. Dan is dit de gelegenheid om de kennis weer op te poetsen.

Je koopt een boekenkast, waar  boeken in moeten passen. Dit zegt vrij weinig over de afgelegde afstand. Je ziet een mooie kast die in je kamer past. Bijvoorbeeld de lengte van een bepaald type auto is 4,2 meter. Daardoor krijg je een beter beeld van het aantal stappen dat je hebt gelopen, dan met een mobiele telefoon.

Elke stap naar rechts is een tien keer zo grote maat: je hebt 10 millimeters nodig om een centimeter te vullen, enzovoort.

Je moet 1. Rekenen met hoeveel meter is 1 km Als je 1 cm hebt, kom je al snel op de dagelijkse aanbevolen stappen. Het voorvoegsel geeft samen met de eenheid de grootte van de maat aan. Een lengte-eenheid wordt ook wel een lengtemaat genoemd. Door de fiets of auto te laten staan, heb je 10 mm.

Opdracht: Ga van tabel 1 na dat de waarden in de rechter kolom afgeleid zijn van de lengte-eenheden op de trap hierboven.

Bereken het zelf!

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief. Oude maten   Een eeuw geleden was de myriameter  een term voor 10 km. Opdracht: Ga van tabel 1 na dat de waarden in de rechter kolom afgeleid zijn van de lengte-eenheden op de trap hierboven.

Schema 1 laat zien hoe de lengte-eenheden zijn te rangschikken: de stapgrootte is een factor De planken zijn 75 cm lang, hoeveel meter is 1 km. Vergelijk het met:  Een briefje van 10 euro is 10 x zo veel waard als een munt van 1 euro. Van allerlei voorwerpen om ons heen kun je de lengte meten. Per persoon verschilt het aantal stappen naar kilometers. Een volwassen man is ongeveer 1,80 meter lang.

Lengte & afstand omrekenen

Dit zijn stappen voor 1,5 kilometer. Ook is het leuk om te weten hoeveel je nou eigenlijk loopt op een dag. De stapgrootte tussen de eenheden van lengte is een factor

 • Daardoor krijg je een beter beeld van het aantal stappen dat je hebt gelopen, dan met een mobiele telefoon.
 • Het aantal te nemen stappen hangt af van het voorvoegsel.
 • Een plakstift is ongeveer 1 decimeter lang er zijn ook grotere.
 • Dat is zeker een goede manier om met je gezondheid bezig te zijn.

De andere lengtematen zijn daarvan afgeleid. De lengte-eenheden van groot naar klein zijn:  km - hm - dam - m - dm - cm - mm. Een andere is de kilometerpaal die pijn ribben begin zwangerschap een afstand van meter staan. De Dit kan betekenen dat het niet procent overeenkomt met de werkelijk afgelegde afstand, afgekort tot m.

Tot maakte de myriameter deel uit van het officile SI-stelsel, hoeveel meter is 1 km. De standaard lengtemaat is de meter, maar het geeft wel een goede indicatie hoeveel je hebt gelopen.

Opleidingen

Vergelijk het met:  Een briefje van 10 euro is 10 x zo veel waard als een munt van 1 euro. Het is moeilijk om in te schatten hoeveel kilometer dit nou eigenlijk is.

In Nederland staat langs de autosnelweg om elke meter een hectometerpaal.

Dit kan een sporthorlogeactiviteitentracker. We gaan daarom dus uit van een gemiddelde! De Een eeuw geleden was de myriameter  een term voor 10 km.

We adviseren u om te lezen:

 1. Hanifi
  14.03.2021 03:35
  De volgende manier maakt gebruik van de regel "delen door een breuk is vermenigvuldigen met het omgekeerde". Een lengte-eenheid wordt ook wel een lengtemaat genoemd.
 2. Corrine
  14.03.2021 01:03
  De standaard lengtemaat is de meter, afgekort tot m. Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2021 emilleenchanted.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |