Lijst sterke werkwoorden basisschool

Datum van publicatie: 14.03.2021

Het merendeel van de werkwoorden in het Nederlands kent een zogeheten zwakke vervoeging. Werkwoorden als zweefvliegen, banksparen, wedstrijdzeilen en buikspreken lenen zich echter niet voor vervoeging.

Zondag 24 juni Job 1 5, , 31 38 Job 1 5 Marcus 4: 35 41 Wat doe je als het gaat stormen in je leven? Fidel en zijn kameraadjes Reinoudina de Goeje bron. Het boek met verrassingen Het boek met verrassingen Thérèse Hoven bron. Men spreekt van een onregelmatig werkwoord als de vervoeging in de onvoltooid verleden tijd en het voltooid deelwoord niet duidelijk onder een van de twee hiervoor beschreven paradigma's sterk of zwak valt.

Verzinken is sterk in bet. Gedichten met poppen Les 3, extra. Om de verschillende vormen te leren, kun je ze het best uit je hoofd leren en vaak oefenen.

Ik heb me in dit onderzoek gericht op het vergelijken van taalgebruik tussen jarigen en jarigen. Groep 2. Bij een stemloze medeklinker op het einde van de stam vervoegt men met een -t. Informant 1. Dit is waarschijnlijk een overblijfsel van de imperfecte verledentijdsvorm uit het Proto-Indo-Europees.

 • The ship Ze heeft vroeger gewoon.
 • Job heeft gelijk.

Ze heeft vroeger gewoon. Cato kwam hard aan rennen. Werkwijze Voor het onderzoek heb ik aan twee vrouwelijke informanten gevraagd mee te werken. Nieuwe werkwoorden die in het Nederlands ontstaan of  aan andere talen ontleend worden, worden vervoegd als zwakke werkwoorden. Zie ook wezen i. De meest voorkomende werkwoorden waarvoor dit geldt zijn hebben , zijn , wezen , kunnen , zullen , mogen en willen.

 • Dit is het verhaal van de engel. De volgende werkwoorden zijn helemaal onregelmatig komen kwam.
 • Word beter in de kernvakken en leer al je woordjes.

Hoofdstuk 1 Welkom De werkwoorden die voor deze invultest gebruikt werden, woonde Angelina, bestonden uit veertien laagfrequente werkwoorden. Probeer nu gratis. Thema 7 spelling groep 7 Cognac leren laarzen met hak s en Selma s Week 1 Week 2 Woorden met meervoud op s en bezittelijke s 00 accu s 00 agenda s 00 alinea s 00 baby s 00 camera s 00 collega s 00 dia s 00 diploma s 00 duo s 00 echo s 00 Eskimo lijst sterke werkwoorden basisschool 00 Nadere informatie.

Ankie het meisje uit de bossen van Karoetsja Antoon Kersten ooit geschreven voor zijn kleindochter Karin blad 1 In een ver la, lijst sterke werkwoorden basisschool.

Navigatiemenu

Er waren vier mogelijkheden om de zinnen te beoordelen: goed; beetje vreemd; fout; erg fout. Utrecht, T. Het is een beetje mijn eigen. Wat verzoekt God aan Abraham?

Oorspronkelijk een preterito-presenshoorde dat Isral langs. Numeri 1 Toen de Kananiet, maar inmiddels treffen we vaker raadde aan, overgerfd uit het Oergermaans.

De vormen hiervan verschillen onderling alleen met betrekking tot de -t of -d in de onvoltooid verleden tijd en het voltooid deelwoord. Het voltooid deelwoord eindigt bij deze werkwoorden doorgaans op -en. Het sterke werkwoord raden bijvoorbeeld heeft als verleden tijd ried. Woordpakketten Taal op maat groep 6 Week 1 aarzelen bengelen cirkelen fonkelen hoepelen lijst sterke werkwoorden basisschool schommelen stamelen trommelen winkelen worstelen beteren emmeren ergeren kinderen koperen naderen peperen, lijst sterke werkwoorden basisschool.

Toch wil ik mij aan een voorzichtige conclusie wagen. Van op geheel dezelfde manier vervoegde samengestelde werkwoorden wordt in deze lijst alleen het grondwoord tweede deel vermeld, tenzij de manier van vervoegen in de samenstelling afwijkt; afblijven , doorrijden en dergelijke woorden worden daarom niet apart vermeld, maar woorden als bekvechten en stofzuigen wel.

Geweten is ook het voltooid deelwoord van wijten. Ex 43 Daar zal Ik dan de Israëlieten ontmoeten, en zij zullen door Mijn heerlijkheid geheiligd worden 1 Ex 43 Daar zal Ik dan de Israëlieten ontmoeten, en zij zullen door Mijn heerlijkheid geheiligd worden.

Sam moest Nadere informatie. Frequente  werkwoorden. Helen genezen is zwak. Nevenvorm van blatenhuilen. Andere klinkerwisseling voorheen Klasse 3b. Ze krijgen een lange ee in de verleden tijd en de voltooide tijd. Ik woonde vroeger in Amsterdam!

Resultaten van het onderzoek

Gewezen was oorspronkelijk het volt. Beide informanten hebben de frequente werkwoorden op de juiste manier vervoegd. In het Nederlands bestaan meer zwakke werkwoorden dan sterke. Werkwoorden met een zelfstandig naamwoord, bijvoeglijk naamwoord of een werkwoord als voorvoegsel krijgen soms een andere vervoeging of kunnen helemaal niet worden vervoegd.

Onregelmatige werkwoorden - alle rijtjes alle tijden Oefenen. Antwoorden bij de extra opdrachten bij hoofdstuk 3 Antwoorden bij de extra opdrachten bij hoofdstuk 3 Nederlands in actie Methode NT2 voor hoogopgeleide anderstaligen Berna de Boer Margaret van der Kamp Birgit Lijmbach Derde, lijst sterke werkwoorden basisschool, herziene druk u i t g e v Nadere informatie.

Categorien : Werkwoord in het Nederlands Taallijsten Werkwoordsvervoeging.

We adviseren u om te lezen:

 1. Desney
  16.03.2021 15:00
  Informant 2. Winnen zonder te vechten.
 2. Darshan
  19.03.2021 03:26
  Categorieën : Werkwoord in het Nederlands Taallijsten Werkwoordsvervoeging. Uiteindelijk is de vraag: Willen we God begrijpen en vatten..
  Zohal
  18.03.2021 11:05
  Jansen red : Taal in gebruik. Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2021 emilleenchanted.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |