Operatie blinde darm verwijderen

Datum van publicatie: 10.10.2020

Als er sprake is van een blindedarmontsteking zal de chirurg besluiten om uw kind te opereren. Als de appendix is verwijderd, wordt de wond gehecht.

Vervolgens plaatst de chirurg enkele lasso-hechtingen aan de basis en snijdt hier tussendoor de appendix af. Als uw kind via het infuus antibiotica krijgt toegediend, kan de opname langer duren. De meeste jonge kinderen worden in slaap gebracht met een kapje.

Tijdens de operatie blijkt of de blindedarm inderdaad ontstoken is of niet. Home » Blindedarm operatie.

U kunt gewoon douchen. Indien de appendix fors ontstoken is wordt de huid van de wond soms opengelaten om een later wondabces te voorkomen. Als uw kind na n week nog last heeft van diarree, dient u contact op te nemen met de operatie blinde darm verwijderen chirurgie. Dit kan voorkomen als de chirurg de nabijgelegen organen raakt met zijn instrumenten! De persoonlijke gezondheidssituatie van de patint.

Ook heeft uw kind een pleister op de wond. Acute opname Als een acute opname nodig is, zal een spoedoperatie plaatsvinden. Deze operatie moet vrij snel plaatsvinden, anders kan de ontstoken blindedarm doorbreken perforeren.

Appendectomie (het verwijderen van de blinde darm) bij kinderen

Dit kan de spanning en angst bij uw kind versterken. Dit gaat in dagelijks in overleg met de chirurg. Overig Mijn Bernhoven. Ernstige complicaties komen na een verdoving bijna niet voor.

De blinde darm ofwel appendix letterlijk: aanhangsel bevindt zich meestal daar waar de dunne darm overgaat in de dikke darm, dat wil zeggen rechtsonder in de buik. De buik wordt flink opgeblazen met lucht. Als u vanwege buikvliesontsteking antibiotica moet krijgen, kan de opname in het ziekenhuis langer duren tot 7 dagen.

  • Bij een blindedarmontsteking is niet de blinde darm, maar het wormvormig aanhangsel appendix ontstoken. Als de diagnose acute blindedarmontsteking appendicitis acuta is gesteld, is het verwijderen van de ontstoken blindedarm noodzakelijk.
  • In deze folder leest u hoe deze operatie in  Bernhoven verloopt.

Vorming van een abces holte gevuld met pus. Wat is een AMO! Het is vaak lastig om met de echo een ontsteking van de blinde operatie blinde darm verwijderen met zekerheid uit te sluiten. Overig Mijn Bernhoven. U wordt in principe opgenomen op de dag van de operatie en verblijft een nacht in het ziekenhuis.

Voor de operatie

Welke methode zal worden gekozen is van vele factoren afhankelijk, onder andere van de ernst van de ontsteking of van de voorkeur van de chirurg. Het in slaap brengen van uw kind kan met behulp van een mondkapje met narcosegas of een prikje met verdovende vloeistof.

Daarna volgt meestal het inwendig onderzoek via de anus en bij de vrouw eventueel aangevuld met inwendig gynaecologisch onderzoek. Onderzoek en diagnose Operatie Na de operatie.

U wordt in principe opgenomen op de dag van de operatie en verblijft een nacht in het ziekenhuis! Narcose via een kapje De meeste jonge kinderen worden in slaap gebracht met een kapje? Dit kan de spanning en angst bij uw kind versterken. Ik begrijp het. De blindedarm is echter lang en beweegelijk en daardoor kan een afwijkende ligging ontstaan, operatie blinde darm verwijderen.

Voorbereiding

Mogelijke complicaties na operatie bij een geperforeerde appendix zijn: ontsteking van de wond. Na de controleafspraak een week na de operatie mag uw kind weer naar school.

Op de kinder- en tienerafdeling werken tijdens kantooruren pedagogisch medewerkers die, mocht daar tijd genoeg voor zijn, u en uw kind kunnen ondersteunen tijdens deze voorbereiding. Wat te doen bij problemen thuis?

Het aanraken van de buik en het daarna loslaten doet pijn. Het overgebleven stompje wordt met een extra hechting ingestulpt in de bodem van de dikke darm, operatie blinde darm verwijderen. De verdoving De operatie vindt plaats onder algehele narcose. Na de operatie heeft uw kind een infuus voor vochttoediening. De ligging van de top kan daarom wat wisselen. De operatie gebeurt onder algehele narcose.

Meer over blindedarmoperatie

Wat neemt u mee? Op de website van de Nederlandse Patiëntenfederatie leest u meer over hoe u zelf kunt bijdragen aan veilige zorg. Dat maakt het gemakkelijker om tot goede afspraken met uw bedrijfsarts te komen.

Rntgenonderzoek Soms is het nodig om aanvullende CT-scan van de buik te maken waarop een blinde darm die fors ontstoken is vaak goed zichtbaar wordt. Als u aanwezig wilt zijn bij de inleiding van de narcose en de situatie laat dit toe, wordt u naar de uitslaapkamer gebracht.

Als de operatie klaar is. Diagnostische Laparoscopie Operatie blinde darm verwijderen twijfel of onzekerheid over de juiste aandoening kan soms een diagnostische laparoscopische operatie onder narcose worden woning huren leeuwarden makelaar.

We adviseren u om te lezen:

  1. Haroen
    12.10.2020 01:30
    Het in slaap brengen van uw kind kan met behulp van een mondkapje met narcosegas of een prikje met verdovende vloeistof.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2021 emilleenchanted.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |