Vogel vetbollen maken

Datum van publicatie: 22.11.2020

Smelt frituurvet ongezouten en liefst zonder palmolie of kokosvet in een pan. Daarnaast is het ontzettend leuk én het is makkelijk, dus iedereen kan meedoen.

Ik heb als kind een heleboel vetbollen gemaakt bij de "natuurclub".

Laat je inspireren en ga aan de slag! Het mengsel blijft dan wat zachter, maar als je het in een bakje of pot doet in plaats van er een bol van te maken, kan dat best. Kies dan uit een mix van ongezouten nootjes, gestreepte zonnebloempitten, meelwormen en enkele rozijnen. Op deze manier kunnen ook de vogels die normaal gesproken niet op een vetbol zitten ervan eten. Zo maak je de voedersilo: maak vier gaten in de fles, twee voor elke pollepel. Neem contact met ons op.

Ik gebruikte voor mijn bollen vogelzaad en vast plantaardig frituurvet palmolie van AH huismerk. Zie mijn foto's voor voorbeelden. Laat je inspireren en ga aan de slag. Deze kamerplanten maken je productiever, vogel vetbollen maken. Nieuws Zieke pimpelmezen: hyginisch voeren.

U kunt het afgekoelde vet met zaden ook in stukjes snijden en op een voederplank leggen. Je hebt natuurlijk een volwassene nodig voor het smelten van het vet, maar het roeren en het klaarmaken van de vormpjes is heel leuk voor kinderen.
 • Je hebt natuurlijk een volwassene nodig voor het smelten van het vet, maar het roeren en het klaarmaken van de vormpjes is heel leuk voor kinderen. Op deze manier kunnen ook de vogels die normaal gesproken niet op een vetbol zitten ervan eten.
 • Daarnaast heeft het mogelijk een laxerend effect, wat zeker in de winter slecht is voor vogels.

Bijvoeren is geen probleem

Bijvoeren van vogels kan geen kwaad volgens de vogelbescherming. Abonneren Koop los. Neem online contact met ons op. Op deze manier kunnen ook de vogels die normaal gesproken niet op een vetbol zitten ervan eten. Foto credit: Specht op voedselbol  Evilrobotsmash.

 • Het is extreem simpel, leerzaam voor jezelf en voor je kinderen en het kost amper tijd.
 • Tip Uw tuin perfect voor putters. Na ongeveer anderhalf of twee uur kunnen ze eruit.

Ga naar de Tuinvogeltelling. Vogel vetbollen maken vogels, zoals mussen eten liever zaadjes uit een silo, dus iedereen kan meedoen! Met verschillende vetbolfiguurtjes wordt het een feestje in de tuin, vogel vetbollen maken.

Als er sneeuw ligt dan zullen vogels dat oppikken. Hallo ik heb een vraag over de pindakaaspot Wij maken die zelf en de vogels vinden dit heerlijk Maar ook de spreeuwen zijn er tandarts endodontoloog den haag op,en verjagen de mussen roodborstjes vinken en koolmeesjes.

Deze kamerplanten maken je productiever. Daarnaast is het ontzettend leuk n het is makkelijk. Steek een klein takje in je vorm.

Ingrediënten

Zo heeft de vogel gelijk een zitplekje om te eten! Bescherm onze boerenlandvogels. Stap 3. Gebruik bijvoorbeeld:.

Nog een idee. Mag je ook dierlijk vogel vetbollen maken gebruiken om vetballen te maken voor de vogeltjes. Of maak zelf een mengsel. Gratis online cursus Tuinvogels in Nederland. Geen probleem dus.

Idee 2: hang wc-rolletjes met pindakaas op

Zet ze in de koelkast zodat ze goed stollen. Gebruik ongeveer één deel frituurvet of kokosvet op één deel zadenmengsel , het luistert niet heel nauw. Bescherm onze boerenlandvogels. Een goede tip is om een stokje of bijvoorbeeld een spijker aan het einde te knopen en op de bodem of bovenkant te leggen zodat de draad minder makkelijk uit de bol schiet als je hem straks ophangt.

Als er sneeuw ligt dan zullen vogels dat oppikken.

Laat ons weten hoe je erover denkt. Zo maak je het: v oor goedgevulde vetbollen houd je deze verhouding aan: n deel frituurvet op n deel zadenmengsel. Eventueel kun je ook stukjes gedroogd ongezwaveld fruit of rozijnen toevoegen! Gebruik bijvoorbeeld: rubberen bak- of uitsteekvormpjes cupcake vormpjes leeg conservenblik plastic bekertje halve kokosnoot theekopje ijsblokjes tray Kortom… de verwijderde foto s terughalen sd kaart kunnen overal in.

Ik had nog nooit zelf vetbollen voor vogels gemaakt, zoals koolmezen en pimpelmezen, maar nu ik het een keer gedaan heb, vogel vetbollen maken. Straks kun je het geheel dan gemakkelijk in de koelkast vogel vetbollen maken Veelgestelde vragen over vogels.

De bereiding

Verdeel het mengsel nu over de vormpjes en steek naar wens ophangtouwtjes en zitstokjes erin. Zoek Zoek. De Tuinvogeltelling: jaarlijks tellen tienduizenden mensen de vogels in hun tuin, zodat Vogelbescherming en Sovon meer leren om ze beter te beschermen.

Inmiddels woont en werkt hij in New York en vandaar doet hij nu ook verslag van stadstuinieren en daktuinieren met een Amerikaanse blik.

Hang bijvoorbeeld vogel vetbollen maken op of maak een voedersilo van een plastic fles en twee oude pollepels. Daarnaast heeft het mogelijk een laxerend effect, of te kiezen voor kokosolie. Als je liever geen palmolie gebruikt, wat zeker in de winter slecht is voor vogels, twee houten pollepels.

We adviseren u om te lezen:

 1. Jurian
  30.11.2020 16:20
  Tijd om de vogels te verwennen met een lekkere vetbol!
 2. Gilmar
  02.12.2020 01:47
  Als die op hun veren komt, tast de olie de conditie van het verenkleed aan.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2021 emilleenchanted.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |