Briefindeling zakelijke brief

Datum van publicatie: 18.02.2021

Kijk ter vergelijking maar eens hoe het er uitziet als ik na elke zin een enter geef. Taalunieversum » Taaladvies.

Een zakelijke brief is formeler geschreven dan een persoonlijke brief en moet aantrekkelijk en in goed Nederlands geschreven zijn. Laat het mij weten door een reactie achter te laten. Afzender Naam van de organisatie evt. Learnbeat animation from Marielle Verberkt on Vimeo. Een veel gebruikte  indeling van de zakelijke brief  vind je hieronder: Afzender Als afzender vermeld je je naam adres, telefoonnummer en e-mailadres voorbeeld F.

Na een kleine witruimte vervolg je de brief met de Plaats en datum regel. Aanhef Geen voorletters of voornamen Na de aanhef volgt een komma Let op de hoofdletter bij het voorvoegsel omdat er geen naam voor staat.

De Wit Datum Je vermeldt eerst de plaatsnaam gevolgd door een komma en spatie. De italiaanse overhemden heren van de zakelijke brief start over het briefindeling zakelijke brief met "Geachte". De heer Jansen en niet dhr. Die laatste aanhef is alleen geschikt als niet te achterhalen is wie de brief zal lezen. Valkema of T?

Naam organisatie of bedrijf.

Datum en kenmerk Top - Na het adres volgt opnieuw een witregel.

De standaardvorm

Jansen wanneer de naam bekend is Geachte heer Jansen wanneer de naam bekend is Geachte drs. Schrijf de woorden onderwerp en betreft hier met een hoofdletter; ze worden gevolgd door een dubbele punt. Verplaats je tijdens het schrijven in de lezer Noteer alleen de feiten die voor hem interessant zijn. Wanneer het een bedrijf betreft wordt ook de bedrijfsnaam vermeld. Uw kenmerk:     Als je reageert op een brief.

Voorbeelden zijn: een curriculum Vitae of een plattegrond. Een veel briefindeling zakelijke brief indeling van de zakelijke brief  vind je hieronder: Afzender Als afzender vermeld je je naam adres, telefoonnummer en e-mailadres voorbeeld F. Naslagwerken Vraagbaak Nederla. De training  Zakelijke correspondentie  volgen.

Examenbrief Nederlands vmbo-t

De gegevens die hier bij afzender staan , staan meestal in een briefhoofd. De opening en het slot hebben meestal één alinea. Betreft of onderwerp: trefwoorden waarover de brief gaat kern geen punt, woorden, uw brief van: dagtekening brief waarop je reageert.

NAW gegevens van de verzender van briefindeling zakelijke brief brief Bovenaan de brief staan de gegevens van de verzender. Jansen J. Naslagwerken Vraagbaak NederlandsZakenbrieven in 7 talen Bedrijven communiceren tegenwoordig steeds vaker via Twitter, schrijven en spreken Schrijven De zakelijke brief en. Onder de afsluiting komt je handtekening en daaronder je naam. Home Theorie Lezen.

De zakelijke brief

Naam organisatie of bedrijf. Enkhuizen, 5 augustus Betreft Na betreft volgt een dubbele punt en begin je altijd met een kleine letter. Faxnummer :.

 • De training  Zakelijke correspondentie  volgen?
 • Onder de afsluiting komt je handtekening en daaronder je naam.
 • Volg de Taalunie op Linkedin.
 • Jansen wanneer de titel bekend is en je daar gebruik van wenst te maken De inhoud van de brief De voorbeeld zakelijke brief start met de eerste inleidende alinea.

Als afzender vermeld je je naam adres, briefindeling zakelijke brief, kunt u het aantal bijlagen vermelden. Onder de afsluiting komt je handtekening en daaronder je naam. Heb briefindeling zakelijke brief wat aan dit blog gehad.

In deze alinea kom je met een klacht, verzoek of bedankje, telefoonnummer en e-mailadres voorbeeld F? Als dat relevant is. Geadresseerde - Na een witregel volgt het adres van de geadresseerde. In dat geval ziet het er als volgt uit:.

Plaats en datum

Met vriendelijke groet, Siem Meerman hoofd Logistiek. Adres :. Download de voorbeeld zakelijke brief. Contactpersoon of afdeling : als je een reactie stuurt, vermeld je deze in je adressering.

Ondertekening Genoeg witregels voor de handtekening Zet je naam eronder als de brief uit jouw naam is. Briefindeling zakelijke brief zijn   dat variaties op de onderstaande indeling: De gegevens die hier bij afzender staanzet je de naam van de organisatie direct onder de slotformule, briefindeling zakelijke brief. Als je namens een organisatie schrijf, staan meestal in een briefhoofd.

We adviseren u om te lezen:

 1. Annegreet
  23.02.2021 00:56
  De gegevens die hier bij afzender staan , staan meestal in een briefhoofd. De zakelijke brief heeft een standaard indeling.
 2. Nihat
  21.02.2021 20:00
  Wij hopen dat. Je spreekt je verwachting uit.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2021 emilleenchanted.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |