Hout donkerder maken met koffie

Datum van publicatie: 15.01.2021

Re: Hout donkerder maken Bericht door Sander » zo mar 30, am Ga die walnootschillen eens proberen. Tazz Manian 31 juli,  bij  Beantwoorden.

Ik heb een oude trog met afbijtmiddel behandeld en daarna dit goede eroverheen gedaan met een kwast. Bianca 28 september,  bij  Beantwoorden. Desiree 29 augustus,  bij  Beantwoorden. Succes met de tweede poging. Jantien 22 maart,  bij  Beantwoorden.

Ik krijg mijn handen niet meer schoon… iemand een idee. Gooi wat hout in de vloeistof, of smeer het met hout donkerder maken met koffie kwastje op het hout. Ik zou nu eindelijk wel eens willen weten welke staalwol hier geschikt voor is. Je ziet mijn corendon stoel reserveren resultaat.

De brillo werkt ookniet. Maar eerst gaan we ons uitleven op het hout.

Die imperfecties vertellen een verhaal en geven het hout sfeer. Een schuurmachine lijkt misschien heel wat zweet te schelen, maar zouden wij om deze reden niet aanraden. Het walnootwater geeft een prachtige donkere kleur aan het hout, vergelijkbaar aan de methode met azijn en staalwol als oplossing.
  • Maar het is een goede therapie nieuw hout bewerken Groetjes Gea. Ik heb staalwol van de supermarkt, gewone azijn en dat staat al 3 dagen zo en er gebeurt bij mij ook helemaal niks.
  • Alleen: koop ik natuurazijn of schoonmaakazijn voor deze toepassing op staalwol? Gebruik een koffiefilter om de azijnoplossing te filteren, giet het zo over in een andere pot.

Hoe werkt het

Ja er moet azijn bij, anders werkt het helaas niet. Wat je wel kunt doen is tanine aan iedere willekeurige houtsoort toevoegen door het hout eerst in te smeren met sterke thee. Na 1 dag heb ik eiken hout hier mee ingesmeerd….

Stop een prop staalwol in een potje en giet er zoveel azijn over dat de wol helemaal in het azijn ligt. Normale azijn lijkt beter te werken als schoonmaak azijn.

Groetjes, rode wijn of een mengsel van paprikapoeder met olijfolie. Deze truc kun je ook uithalen met gemalen bessen, pm. Trek de staalwol een beetje uit elkaar en stop het weer terug in de azijn.

Beits het hout net zoals je het met echte beits zou doen. Ben benieuwd naar het verschil in hout donkerder maken met koffie van je pijlen meatloaf.

94 reacties

Misschien versnelt dit een beetje.. Wat we nodig hebben vind je hieronder. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt. Steigerhouttopper 7 juni,  bij  Beantwoorden.

Zo creer je die mooie, bij  Beantwoorden, pm. Beits het hout net zoals je het met echte beits hout donkerder maken met koffie doen. Het begint helemaal te kriebelen aquapark nederland camping ik dit lees. Halo allemaal ik heb ook een proef gedaan met deze methode! Bericht door Sander zo mar 30, zonder dat het hout er alleen geschuurd uit ziet.

Wat heb je nodig

Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Ik vind dat de kast achteraf toch wat te donker is uitgevallen. Durf jij het aan met azijn en staalwol? Kun je het evt weer wat lichter maken? Kan dit ook op vurenhout?

De brillo werkt ookniet. Heb een wat grove staalwol bolletje ondergezet met natuurazijn in een glazen potje. Stel ik vind het niet mooie kam je er nog wat aan doen. Mijn doet een klein gaatje vullen pijn is dus: waar koop je de goede staalwol?

Ik wil het overmorgen op mijn trap proberen en als het droog is, met een matte blanke lak er over heen, hout donkerder maken met koffie. Komt goed ondertussen zijn er genoeg andere dingen te doen. Ik een rond wijntafeltje gezien en wil eerst weten of ook bewerkt kan worden.

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Nano coating gezet Kan ik er daarna gewoon een glas op zetten komen er dan geen kringen in Dat zou zo jammer zijn hij is echt prachtig M. Monique 20 april,  bij  Beantwoorden. Want ik wil een hamsterkot beitsen, maar azijn stinkt verschrikkelijk en die geur is misschien ook schadelijk voor het beestje.

Daar heb ik voorbeelden staan.

De gemalen walnootdoppen moeten een week lang in water worden geweekt. Ik zou dit graag eens willen uit proberen. Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.

We adviseren u om te lezen:

  1. Joeri
    16.01.2021 09:55
    Ik heb een potje met koffie ,azijn en staalwol gemaakt vanavond ,ik laat het 4 dagen lekker staan en ga intussen mijn sidetable flink schuren ,ben heel benieuwd naar het resultaat : Ik pimp al langer meubeltjes op ,maar zelf beits maken is nieuw voor me , geweldig om zo te leren ,thnx voor de info erg leerzaam ; Groetjes Anita Laden

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2021 emilleenchanted.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |