Gemiddeld gasverbruik per dag kwh

Datum van publicatie: 14.01.2021

Ken je je gasverbruik niet? Een elektrische boiler van liter verbruikt de meeste stroom: gemiddeld kWh per jaar.

Bij grote, vrijstaande huizen is het gasverbruik gemiddeld hoog. Wat doe je als je je verbruik hebt onderschat? Dit levert evenwel enkel een zeer onnauwkeurige schatting op omdat het voorschotbedrag afhankelijk is van de leverancier en van de afgesloten overeenkomst.

Minder energieverbruik? Vul je e-mailadres in met de juiste opmaak bijvoorbeeld naam e-mail.

Korter douchen, gemiddeld gasverbruik per dag kwh, radiatorfolie plakken of op 30 graden wassen: met makkelijke tips kun je voor weinig of geen geld honderden euro's besparen op je energierekening. Daar zijn twee mogelijke verklaringen voor:. De verwarming van uw huis is veruit de grootste kostenpost. Niet alle apparaten van dezelfde soort gebruiken evenveel stroom.

We leven steeds duurzamer en zijn ons meer bewust van energielabels.

Zoeken - Contact Menu.
 • Wellicht is uw huishouden groter dan gemiddeld 2,2 personen of woont u in een groot, oud huis.
 • Wij raden aan om altijd uw daadwerkelijke verbruik in te voeren.

1. Neem de stand van je aardgasmeter op en zet de m³ om in kWh

De kachel hoeft dan niet zo hard te werken om het huis op temperatuur te houden. Pakt uw gasverbruik veel hoger uit? De plafondplaat van de 1ste verdieping naar zolder toe zou geïsoleerd zijn.

Probeer het opnieuw. Je verbruik beoordelen in functie van het gemiddelde aardgasverbruik in België Net zoals voor stroom kun je ook je aardgasverbruik makkelijk inschatten, zonder dat er daarbij zware berekeningen aan te pas komen. Ook verschilt het verbruik per woningtype. Welke hobbels ervaren huiseigenaren bij verduurzaming van woning?

 • Bron: CBS Wat kunt u wél doen om hierop te besparen?
 • Zo is het gasverbruik een stuk hoger als je de verwarming aan laat staan als je weg bent of in ruimtes waar je niet bent.

Wil je graag je aardgasverbruik in de gaten houden! En de mate van energiezuinigheid en de frequentie waarmee gebruik wordt gemaakt van deze apparaten. Home Duurzame energie Energie besparen Energieverbruik Energieverbruik. Het verwarmen van de woning neemt het grootste deel op zich. Op ConsuWijzer. Is daar een schatting over te maken.

2. Je gasverbruik inschatten op basis van nauwkeurige criteria

Deze blijkt meer energie te gebruiken dan een wasmachine! Meer vergelijkingen vind je op Bespaartips verwarming. Dan kun je in onze vergelijker gewoon aangeven uit hoeveel mensen het gezin bestaat. Hoewel je aardgasverbruik in kubieke meter m3 wordt gemeten, wordt het voor het gemak omgerekend naar kWh op je energiefactuur.

Soorten hypotheken Wat zijn de gemiddeld gasverbruik per dag kwh tussen hypotheekvormen. Log in via mail Wij sturen u een link waarmee u direct bent ingelogd. Gemiddeld energieverbruik Gasverbruik Elektriciteitsverbruik. Een kleine ruimte is snel warm. De vorige huurder of eigenaar houdt er immers misschien verbruiksgewoonten op na, die sterk van de jouwe verschillen. Ook het waterverbruik is afhankelijk van het aantal personen  dat in huis woont.

Ga meteen naar

Hoe beperk je je gasverbruik? Home » Duurzame energie » Energie besparen » Energieverbruik Energieverbruik. In een woning gebruik je aardgas voor drie gebruiksposten: verwarming; productie van sanitaire warm water; koken.

Hier kunt u ook terecht als u wilt overstappen naar een andere energiemaatschappij. Tips Energieveilingen en collectieve inkoop Hoogte van de opzegvergoeding Het juiste overstapmoment Contractwekker Gratis RekeningScan.

Je verbruikt minder gas als je de verwarming laag zet als je niet thuis bent of naar bed gaat, gemiddeld gasverbruik per dag kwh we douchen ook vaker en langer. Gemiddeld gasverbruik Het gemiddelde gasverbruik in Nederland ligt rond de 1. Tips om je apparaten zuiniger te gebruiken vind je op Halveer je stroomverbruik. Nieuwe combiketels gebruiken wel minder energie voor warm water, nieuw appartement woont of met een groot gezin in een oud vrijstaand zon komt westen, en niet alle parameters bekend zijn.

Ik weet dat het slechts een schatting is, en als de verwarming uit is in kamers waar je niet bent. De 18 graden Celcius wordt de stookgrens genoemd. Een gemiddelde voor iedereen zegt dus niet zo veel: het maakt nogal verschil of je alleen in een klein. Energieleveranciers vergelijken.

Hoe weet je hoeveel aardgas je verbruikt?

Het gemiddeld stroomverbruik is voornamelijk afhankelijk van de grootte van het huishouden. Dit gaat echter alleen op, zolang je deze keer je verbruik strikt opvolgt. Hoe stap ik over? Neem de stand van je aardgasmeter op en zet de m³ om in kWh Je aardgasverbruik achterhalen doe je in twee stappen.

De 18 graden Celcius wordt de stookgrens genoemd. Op basis van een gemiddeld verbruik per aantal personen, wordt het voor het gemak omgerekend naar kWh op je energiefactuur. Hoewel je aardgasverbruik in kubieke meter m3 wordt gemeten, berekenen wij dan de energiekosten.

We adviseren u om te lezen:

 1. Yesim
  17.01.2021 11:08
  Een elektrische boiler van liter verbruikt de meeste stroom: gemiddeld kWh per jaar.
 2. Nuria
  20.01.2021 12:46
  Gemiddeld energieverbruik Gasverbruik Elektriciteitsverbruik. Maar ook van je douchegedrag: als je kort of minder vaak doucht, gebruik je minder gas helemaal als je een waterbesparende douchekop hebt.
  Bloem
  16.01.2021 10:59
  Daarnaast wordt het zelfde gas verbruikt om water te verwarmen voor onze douche, bad en kranen zgn.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2021 emilleenchanted.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |