Met welke kleuren maak je groen

Datum van publicatie: 22.02.2021

Meer donkerpaars, doe er zwart bij. Voeg zwart toe aan een laatste monster.

Vooral met olieverf is het wel mogelijk op het doek de kleuren door elkaar te mengen. Je kunt een eindeloos spectrum aan tinten bruin maken door de primaire kleuren magenta rood , cyaan blauw en geel te mengen. Je zou kunnen overwegen je antwoord te verwijderen, als je nu zelf ook vindt dat 't helemaal fout is. Fijn dat je weer je hobby hebt opgepakt. Aangezien zwart een dramatische invloed kan hebben op de weergave van de kleur, moet je alleen werken met zeer kleine hoeveelheden.

Heb je al gekeken op deze website. Verf mengen Als je verf gaat mengen en je hebt een grote hoeveelheid nodig, werk dan met je paletmes. In plaats daarvan meng je er een kleine hoeveelheid doorschijnende klei door! Meer donkerpaars, doe er zwart bij. Ben je van plan om een  huidskleur  te gaan mengen.

 • In afbeelding 2 zie je hoe de kleuren ontstaan als waterverf van de printer gemengd wordt op een witte achtergrond zoals papier.
 • Neem gelijke hoeveelheden van de warme blauwe kleur en de gele koele kleur. Groen is een secundaire kleur.

Primaire kleuren mengen

Als u een delicate grijstint wilt krijgen, kunt u veel witte kleur mengen met een beetje rood en groen. Geschreven door de wikiHow-gemeenschap Gemeenschap van administrators, redacteuren, proeflezers en specialisten Bronnen.

Information about this module: robouwerkerk nospamplanet. Groene polymeerklei maken. Het verschil zit hem in de kleurkracht en de transparantie. Om deze te maken zal je gelijke delen van de primaire kleuren blauw en geel moeten combineren. De juiste kleur groen voor het realiseren van een schilderij met veel bos en planten is eigenlijk niet te vinden in een tube.

 • Tineke zegt: Hoi, paar weken geleden vond ik hier hoe je mintgroen krijgt, maar vind het nergens meer terug.
 • Kathy zegt: dank u Greet voor de goede typ zal het zeker doen , ik heb ms en daarbij heb ik een cva bijgekregen dus mijn rechterhelft is lam , door een goede vriendin haar raad ben ik begonnen met schilderen , heb een heel goede leraar schilder gehad en samen schilderden wij werken van Monet heb er 3 gedaan maar spijtig genoeg is hij er niet meer dus ben ik wel nog aan het schilderen met linker hand , nu heb ik een tyger getekend maar de juiste kleuren maken had ik het moeilijk ,nu zal het mij lukken , lieve groetjes Kathy.

Zelfgeproduceerde en gemengde kleuren moeten altijd dezelfde samenstelling hebben. Doorslaggevend voor het mengen zijn de mengverhoudingen waarmee je de primaire kleuren mengt en de toevoeging van wit om de helderheid te regelen. Als je een lichter met welke kleuren maak je groen wilt maken zonder de tint te veranderen, dan moet je wit toevoegen! Verplaats de regelschuiven totdat de mengkleur gelijk is aan de gevraagde kleur. De andere twee secundaire kleuren zijn oranje en violet.

De vuijst zegt: Wat als mijn taupe muurfverf teveel naar roze neigt em ik wil bruin. Aan de stand van de schuifjes is te zien dat er een wiskundig verband bestaat tussen additieve en subtractieve menging. Ik zat er helemaal naast. Groen is rustgevend en betekent tevens, dat we mogen gaan.

Gebruik zinkwit, dit is wat transparanter dan titaanwit. Aan weerszijden van dat met welke kleuren maak je groen is een lichter variant aan de ene nickelodeon bunsen is een beest en een donkere variant aan de andere kant.

U moet hiervoor geen zwart gebruiken, omdat de kleur dan een beetje saai en niet zacht lijkt. Maar ook  het werken met inkt en pastelkrijt doe ik zeer regelmatig. Als je doorgaat met het gebruik van onze site ga je automatisch akkoord met ons cookiebeleid. Weet jij het antwoord?

Kleuren mengen: paars

Zwart wordt verkregen door de primaire kleuren geel, blauw en rood te mengen. U kunt een ander secundair kleurenpaar krijgen met elke combinatie van twee primaire kleuren. De groene driehoek ligt tegen het blauwe en het gele vlak aan want als je geel met blauw mengt krijg je groen.

Groen heeft associatie met jong, vers en prilheid, dan moet je zwart toevoegen. Registreer je gratis. Als je donkerder groen wilt. Ga mengen met blauw en geel. Aanmelden Facebook. Varieer de verhoudingen. Dat kan zoveel worden dat je het teveel weg moet gooien!

Cookie-instellingen

Dank je wel Koos, jij begrijpt mijn gedachtengang ;. De hoeveelheid voedingskleurstof zal van invloed zijn op de toonwaarde. Nieuw leven wordt vaak gekoppeld aan een groene kleur.

Houd bij hoeveel glazuur je gebruikt, zorg dan dat de verf niet uitdroogt. Na het mengen van het groen, aangezien dit van invloed is op de hoeveelheid voedingskleur die je nodig zult hebben.

Als de penseel vol zit met ve!

We adviseren u om te lezen:

 1. Jennifer
  01.03.2021 10:11
  In afbeelding 2 zie je hoe de kleuren ontstaan als waterverf van de printer gemengd wordt op een witte achtergrond zoals papier.
 2. Mauri
  01.03.2021 15:46
  Het is een kwestie van uitproberen. De meeste onder ons zullen denken…wit is wit.
  Edmar
  22.02.2021 09:41
  Ik hoop dat je nog lang mag blijven schilderen. Hoe meer geel je gebruikt hoe frisser het groen wordt.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2021 emilleenchanted.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |