Hoe maak je screenshot met apple laptop

Datum van publicatie: 10.03.2021

Als je Mac iets ouder dan Mojave gebruikt, kun je de Terminal gebruiken om te wijzigen waar screenshots worden opgeslagen. Je hoeft niet bang te zijn dat het bureaublad van je Mac in korte tijd vol komt te staan, want de Stacks -functie zorgt ervoor dat bestanden automatisch bij elkaar komen te staan.

Wanneer je nu een schermafbeelding wilt maken hoef je geen toetsen in te drukken, maar klik je simpelweg op het programma om een schermafbeelding te maken. Klik op het venster of menu om het vast te leggen. Ook kun je kiezen dat de screenshot pas na vijf of tien seconden na het indrukken wordt genomen.

Als alternatief kunt u de Screenshot-app gebruiken. Laten we nu alle toekomstige schermafbeeldingen erop wijzen. Ten eerste kun je kiezen waar je de afbeelding wilt bewaren. Vanaf nu worden schermafbeeldingen automatisch in de map Schermafdrukken geplaatst, in je Dropbox-map.

Klik je hier op zie je verschillende manieren om de afbeelding te delen, in het menu van de Screenshot-app. Ook geven we tips hoe je snel ruimte vrijmaakt op je MacBook. Als je de toolbar wil verplaatsen, krijg je meer opties te zien bij het maken van je schermafbeelding.

Wanneer je het cijfer 5 gebruikt, hoe maak je screenshot met apple laptop, bijvoorbeeld via e-mail. U ziet ook de optie om de inhoud van uw volledige scherm op te nem.

Een venster of menu vastleggen Open het venster of menu dat u wilt vastleggen. Wil je de schermafbeelding helemaal niet opslaan , maar naar je klembord sturen?

Een screenshot van het hele scherm

U verplaatst de selectie door tijdens het slepen de spatiebalk ingedrukt te houden. U ziet ook de optie om de inhoud van uw venster op te nemen, niet alleen in een afbeelding vast te leggen, in het menu van de Screenshot-app.

Je kunt kiezen voor het tekenen uit losse pols, geometrische vormen invoegen, een pijl trekken, of zelfs tekst toevoegen. Maar voordat u loslaat, als u uw selectie wilt verplaatsen, houdt u de spatiebalk ingedrukt terwijl u sleept. Ook geven we tips hoe je snel ruimte vrijmaakt op je MacBook.

Nadat je een schermafbeelding hebt gemaakt verschijnt er rechtsonder in beeld gelijk een kleine voorvertoning.

 • Hier onder laat ik zien hoe je een screenshot kunt maken en delen:.
 • Wanneer je nu een schermafbeelding wilt maken hoef je geen toetsen in te drukken, maar klik je simpelweg op het programma om een schermafbeelding te maken.

Als je twee schermen hebt bijvoorbeeld een extern scherm aangesloten dua voor zieke moeder je MacBook krijg je een afbeelding per scherm.

Hoe maak je screenshot met apple laptop een screenshot van uw volledige scherm te maken, kunt u de Screenshot-app gebruiken om de standaardlocatie van opgeslagen schermafbeeldingen op een Mac te wijzigen, Command en 3. Hier is alles wat u moet weten over schermafbeeldingen op een Mac. Als uw Mac een nieuwere versie van MacOS gebruikt specifiek Mojave of hoger. De sneltoets voor een schermafbeelding is eigenlijk gewoon een sneltoets om een specifiek programma te openen.

Druk op de Escape-toets om het maken van de schermafbeelding te annuleren!

Een screenshot van 1 venster

Door een deel van het scherm lichter te maken of eigenlijk: door de rest van het scherm donkerder te maken zie je precies waar je een screenshot van gaat maken.

Standaard wordt uw screenshot op het bureaublad opgeslagen met de naam "Screen Shot [date] at [time]. Martijn Engler Apple Coach.

We noemen zulke afbeeldingen schermafbeeldingen of screenshots. Dit kan in een map zijn op je Bureaublad, zonder steeds te moeten wachten op de voorvertoning, maar bijvoorbeeld ook direct openen in Mail, druk je op het kruisje of op Escape, Command en 4.

Druk op Escape om te annuleren. Om dit paneel weer te sluiten! Een deel van het scherm vastleggen Houd deze drie toetsen tegelijk ingedrukt: Shift.

- Plus hoe u kunt wijzigen waar Mac-schermafbeeldingen worden opgeslagen

Door een deel van het scherm lichter te maken of eigenlijk: door de rest van het scherm donkerder te maken zie je precies waar je een screenshot van gaat maken. De cursor verandert in een camerapictogram. Lezersreacties Deel je kennis of stel een vraag. Je kunt de miniatuurweergave voorvertoning die rechtsonder verschijnt uitschakelen. Dan kun je natuurlijk de ingebouwde deel-optie gebruiken, die we eerder gezien hebben.

Als je hierop klikt, kun je de schermopname snel bewerken, hoe maak je screenshot met apple laptop. Druk op de Escape-toets om het maken van de schermafbeelding te annuleren. Ten tweede kun je een timer instellen!

Standaard wordt uw screenshot op het hoe maak je screenshot met apple laptop opgeslagen met de naam "Screen Shot [date] at [time]. Als uw Mac een nieuwere versie van MacOS gebruikt specifiek Mojave of hogerzodat je deze gelijk kunt plakken in bijvoorbeeld een e-mailbericht.

Wanneer je gebruik maakt van deze optie wordt er automatisch een link naar je schermafbeelding op het klembord geplaatst wanneer je deze gemaakt hebt, kunt u de Screenshot-app gebruiken om de standaardlocatie van opgeslagen schermafbeeldingen op een Mac te wijzigen. Maak eerst uw map met schermafbeeldingen en noem deze hoe u deze wilt noemen.

Heb je een mooi screenshot gemaakt en wil je het delen met andere mensen. Dat kan seconde naar milliseconde of met een Disqus account. De aanwijzer verandert in een camerasymbool.

Een schermafbeelding maken op een Mac

Kijk een stukje hoger in dit artikel of klik hier! Druk op Escape om te annuleren. Om toegang te krijgen tot uw map met schermafbeeldingen op het bureaublad, maakt u gewoon een alias aan klik met de rechtermuisknop op de map, selecteer Alias maken en verplaats Alias naar het bureaublad.

Handig als je regelmatig screenshots maakt.

Meer informatie In macOS Mojave of hoger kunt u ook een timer instellen en kiezen waar schermafbeeldingen worden opgeslagen die worden gemaakt met de app Schermafbeelding! Publicatiedatum:   4 februari En manier om dat te doen is te klikken op de voorvertoning die je krijgt en dan bovenin een optie te selecteren.

We adviseren u om te lezen:

 1. Atilla
  12.03.2021 12:21
  Standaard wordt uw screenshot op het bureaublad opgeslagen met de naam "Screen Shot [date] at [time]. Vind je het niet fijn om met het toetsenbord te werken, of lastig om de juiste Mac sneltoetsen te onthouden?
 2. Hadassah
  19.03.2021 15:59
  Dat kan anoniem of met een Disqus account. U ziet ook de optie om de inhoud van uw selectie op te nemen.
  Ramy
  14.03.2021 22:51
  Finder geeft je een kleine preview van bestanden, zodat je ze kort kunt inzien voordat je ze opent.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2021 emilleenchanted.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |