Spraak naar tekst gratis software

Datum van publicatie: 09.01.2021

Zo blijft u scherper in het correct uitwerken van uw interviews. Deze transcriptiesoftware biedt ook waardevolle functies voor typisten: variabele afspeelsnelheid, multi-channel controle, het afspelen van video, bestandsbeheer en meer.

Ik had opgegeven om mijn opnames automatisch te laten transcriberen. Wanneer u wel eens een gesprek, interview of notulen moet transcriberen, dan weet u dat dit zeker geen prettig klusje is. Net als veel andere diensten biedt Happy Scribe je ook een gratis testversie. Gebruik maken van hoge-kwaliteit transcriptie-software kan je zeeën van tijd besparen.

Belachelijk makkelijk.

De tijdcode verschijnt dan in het onderste venster van het programma en u begint daar achteraan meteen met typen. Niet dat deze dienst uw spraak naar tekst gratis software vertaalt, wiki software van MediaWiki.

Lees verder! Maar aan het einde van de dag is Dragon Naturally Speaking de meest accurate app. Het genas ook een aantal lange, non-stop zinnen.

Google Transcript ondersteunt zelfs het handschrift van meer dan 40 talen.

Ook hier geldt dat het omzetten van audio naar tekst een eitje is. U schakelt verder makkelijk heen en weer tussen verschillende talen. Listen N Write is een transcriptie programma voor het transcriberen van interviews.
 • Lees meer en een relatief snelle Intel Core i7-processor.
 • Nick Kivits — woensdag 29 november , 0 reacties, praat mee.

Lees ook deze artikelen

Uiteraard kan het ook ingezet worden voor individuele projecten. Ook kan je je transcripten laten maken door een bedrijf. Journalisten, wetenschappers en historici gebruiken speciale transcriptie software om deze teksten efficiënter uit te werken. Klik hier om naar de site van Listen N Write te gaan. Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden. Een onderscheidend kenmerk van InqScribe is het vermogen om ondertitelde films te creëren. En dat kan al snel aardig wat tijd in beslag nemen.

 • Kosten : Eenmalig 3,49 euro voor aanschaf in de Apple App Store.
 • Verder is er een optie om hand- en voetpedalen aan te sluiten, die via usb aangesloten worden, waardoor uw nog meer controle heeft over uw audio.

Opvallend genoeg heeft de Nederlandse variant van Trint het wat moeilijker met Engelse termen. Probeer Sonix gratis Inclusief 30 minutes vrije transcriptie. Naast een tekstverwerker heeft het programma essentile controle en leeswijzers. Bezoek ons Helpcentrum. Net als Trint biedt AmberScript gebruikers de mogelijkheid tekst te corrigeren terwijl de audio op de achtergrond speelt.

Bekijk meer van

Anders is dit waarschijnlijk de gemakkelijkste methode om aan de slag te gaan met spraaktranscriptie. De videobestanden die u kunt uploaden moeten in één van de volgende formaten zijn opgeslagen: mp4, ogg en webm. Google Transcript laat u in uw eigen taal communiceren of in een van de 90 andere talen en de applicatie onthoudt uw voorkeuren, zoals de correcties die u ooit doorgevoerd heeft of een aangepaste woordenlijst.

Een ander programma voor hulp bij transcriptie is Eurescribe. Voor professioneel gebruik dien je deze aan te kopen en komen de kosten op ongeveer een 27 euro. Klik hier om naar de site van Dragon Naturally Speaking te gaan. Uw woordenlijst en de spraak naar tekst gratis software met mappen worden automatisch gesorteerd voor u terwijl u typt. Spext is van de vijf hier besproken diensten veruit de traagste.

Tips voor het uitwerken van interviews

Er is eveneens een mogelijkheid om in het systeem een speech-to-text te koppelen waardoor dictaten automatisch naar tekst kunnen omgezet worden. Trudy Brandenburg-Van de Ven Redacteur. Villamedia legt er vijf langs de lat. Dit transcriberen is erg tijdrovend en mentaal zwaar werk. Dragon Naturally Speaking of Dragon Dictate voor Mac, is van origine bedoeld voor het helpen van mensen met een lichamelijke beperking in het gebruik van hun computer.

 • De dienst is in ieder geval een van de goedkoopste in dit overzicht.
 • Heel erg handig!
 • Hoe lang duurt het om een interview transcript te maken?
 • U typt zo altijd en overal in uw gewenste taal, zolang u maar een internetverbinding ter beschikking heeft.

De eerste tip is vrij eenvoudig: begin direct na het afnemen van spraak naar tekst gratis software interview aan het transcriberen ervan. Home Transcriptie - Wat is het. Dat doet hij in een keur aan talen, waarna ze automatisch getranscribeerd worden. In de testversie mag je vier bestanden van elk maximaal vier minuten laten transcriberen. Bestanden verschijnen vervolgens in een wachtlijst, waar Nederlands er een van is. Bij een interview met versje annie mg schmidt giraffe sprekers n veel achtergrondruis leest de transcriptie als een uit het Chinees naar het Nederlandse vertaalde tekst.

Klik hier om naar de site van Hypertranscribe te gaan.

Account Options

Actieve Stem kan uitgeschreven tekst vervolgens hardop teruglezen, vertalen en versturen via WhatsApp, E-mail, sms en Twitter.

Op zoek naar de beste gratis Windows-toespraak voor tekstsoftware? Een memo of speech is direct en to the point. Ook kan je je transcripten laten maken door een bedrijf.

De videobestanden die u kunt uploaden moeten in n van de volgende formaten zijn opgeslagen: mp4, spraak naar tekst gratis software, ogg en webm. Dat kan nuttig zijn - bijvoorbeeld als vervanger voor je bandrecorder - maar je gokt er niet op. Download uw definitieve transcript in verschillende bestandsindelingen zodat u het in uw huidige workflow kunt brengen.

Ongebruikte minuten verhuizen vanzelf mee naar de volgende maand.

We adviseren u om te lezen:

 1. Wanisha
  12.01.2021 18:47
  Dan kunt u deze direct bestellen, een offerte aanvragen of contact met ons opnemen. Meer of minder, als je een dienst nodig hebt die eenvoudige zinnen en een beperkt vocabulaire behandelt, werkt elk van deze prima.
 2. Jorne
  12.01.2021 13:44
  Wilt u een of meerdere geluidsfragmenten laten uittypen? Zodra dit is gebeurd, kunt u via het systeem dicteren en dit automatisch in tekst laten omzetten.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2021 emilleenchanted.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |