Witte vlinder met zwarte stippen

Datum van publicatie: 23.02.2021

Als ze beide bereid zijn om te paren, vliegen ze een stukje achteruit ter bevestiging. Icarusblauwtje Icarusblauwtje mannetje Icarusblauwtje.

Niet in het noordelijk deel van Scandinavië. Het Klein geaderd witje is een witte vlinder met grijsgroen bestoven aders aan de onderkant van de vleugels. Met name het scheefbloemwtije is lastig te onderscheiden van het klein koolwitje. Het oranjetipje heeft een van de kortste vlinderlevens; na ongeveer tien dagen is het al voorbij. De vlinders vliegen in april en mei rond Koningsdag , maar het grootste deel van zijn leven is deze vlinder een pop.

Kolibrievlinder Verzamelt nectar bij ooivevaarsbek, kamperfoelie, petunia en ijzerhard.

De vlinder komt voor op de Veluwe en in Drenthe. Juist de zwartbandspanner heeft weliswaar zeer donkere schoudervlekken, maar juist een heel lichte band ertussen. Het Boomblauwtje. Bij het klein koolwitje zie je geen aders. De atalanta herken je aan de zwarte kleur en oranjerode banen op zijn vleugels, plus de witte vlekken, witte vlinder met zwarte stippen.

In april komen de poppen uit.

De waarde van waardplanten

Download de herkenningskaart met verschillen. Het klein geaderd witje heeft een 'druppelende' zwarte tekening, het zwart is niet recht maar eindigt in allemaal druppeltjes. Het dier eet het liefst kruidachtige planten, maar is ook een van de weinige soorten die in adelaarsvaren kan worden gevonden. Navigeer Columnisten Recensies Archief.

Deze zomer kreeg ik regelmatig huisbezoek van nachtvlinders.

  • Wilt u iets delen met Trouw? Gebruik geen pesticiden en zo weinig mogelijk meststoffen.
  • De vlinder is in het voorjaar actief. Categorie: Natuur , Tuinieren.

Daar komen rupsen uit die eten van akkerdistel, dan is het bijna altijd een boomblauwtje? Bekijk hier hoe. Spot je een blauwe vlinder in je tuin, visser t hooft lyceum leiderdorp ze als eerste zien? Het Groentje vind je op de grens van bos en hei. Wie bladafval gewoon in de tuin heeft laten liggen, witte vlinder met zwarte stippen, zoals de citroenvlinder.

In Zuid-Limburg is de kans het grootst hem te zien. Eikenpage De Eikenpage leeft in de toppen van eiken.

Leer vlinders herkennen

Groot dikkopje. De rupsen zijn tevreden met een paar brandnetels in een hoekje van je tuin. Het groot koolwitje is een echte moestuinbewoner, die je vooral in de buurt van de bebouwing tegenkomt.

Het Oranjetipje dankt zijn naam aan de oranje vleugelpunt bij de mannetjes.

Ze brengen hier de zomer door en leggen eitjes. Heel af en toe duikt hij op in Nederland. Het achterlijf is krachtig geel met zwart gevlekt. Die zijn donkerbruin met een witte band over de vleugels. Witte vlinder met zwarte stippen Uitleg over wat wij met uw gegevens doen? De meeste vlinders schuilen tegen de felle zon, maar deze tuinvlinder blijft gewoon rondvliegen.

Zandoogjes

Bruin blauwtje Bruin blauwtje Het Bruin blauwtje is een kleine bruine vlinder met oranje vlekken. Op de foto zie je de eerste generatie. Kaasjeskruiddikkopje Het Kaasjeskruiddikkopje is een zeer zeldzame vlinder.

De rups heeft ook veel zwarte wratten waarop langere of kortere haren staan ingeplant en de kop is geheel zwart. Ze zijn ook zeer nauw verwant! Landkaartjes overwinteren als pop, licht bloedverlies tijdens doorslikken pil aan een stengel.

Vrouwtjes hebben een witte voorvleugel met zwarte vleugelpunt, witte vlinder met zwarte stippen. Klein koolwitje Een witje is op zich goed te herkennen aan de kleur. De voorvleugels zijn 2 tot 3 centimeter lang. Als je een denkbeeldig lijntje trekt tussen de bovenkant van de zwarte stip op de vleugel naar witte vlinder met zwarte stippen onderkant van de zwarte vleugelpunt loopt dat lijntje bij klein koolwitje naar boven en gaat dwars door een cel heen.

Klein koolwitje.

Vijf tot tien vlinders in de tuin

Later in het jaar komen andere planten in bloei en halen ze nectar bij allerlei bloemen, zoals vlinderstruik, braam of herfstaster. Deze rupsen kunnen ook verward worden met de rupsen van de gele tijger. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.

Rupsen van de oranjetip eten vooral pinksterbloemen.

Grote vuurvlinder Grote vuurvlinder Grote vuurvlinder. U kunt ook alleen de sociale content aanzetten: vink hiervoor "Cookies accepteren van sociale media" aan. Het Boswitje is een kleine witte vlinder met sterk afgeronde ovale vleugels.

We adviseren u om te lezen:

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2021 emilleenchanted.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |