Krijgen we nog een strenge winter

Datum van publicatie: 22.02.2021

Misschien hebben we een keer na een koude nacht wat vorst aan de grond. We hebben de eerste warme kleding al binnen en zelfs al in gebruik genomen.

Al is dan natuurlijk aardig wat uit zoek werk.

Deze computers maken complexe berekeningen en proberen weerpatronen te herkennen voor de extreem lange termijn. Je zult merken dat je met goede skisokken geen last hebt van koude voeten. Kijken we naar het sneeuwdek boven Siberië Fig 6 , dan zien we dat een groot deel van het oosten van Siberië al bedekt is met sneeuw.

De variatie in het weer is groot in de Alpen. Mocht de La Niña minder sterk uitvallen dan nu verwacht, dan staan die twee maanden met een sterk positieve NAO-index meteen ook een stuk minder prominent op de kaart.

Zoeken Zoekopdracht. Pas eind november begon het af en toe te sneeuwen.

De zuidalpen lijken de hele winter structureel krijgen we nog een strenge winter te blijven dan de noordalpen. Voordat we dan de diepte ingaan, kijken we nog even kort terug naar de afgelopen winter. Wat er daadwerkelijk gaat gebeuren. Een trend van zachtere winters lijkt niet te ontkennen en de seizoensverwachtingen laten deze winter een sterker signaal zien dan voorgaande jaren! We hebben de flammkuchen deeg ah warme kleding al binnen en zelfs al in gebruik genomen.

Te zacht maakt mij dan niet uit, maar van mij mag het zsm dan weer maart worden met langere dagen en meer zonkracht. Warm en droog in de zomer. Vorige week op Madeira geweest en daar was het nog aangenaam 26 graden.
  • Zaterdag 24 oktober
  • Skiwi op 9 okt Joh, wat had jij verwacht? Op tweede kerstdag begon het op de meeste plaatsen te dooien en daarna was het met de winter — op een laatste prikje na — verder gedaan.

Sneeuw, zeggen de Zwitserse Weersnuffelaars

Tot zover de sensatie. Het zou een wisselvallige winter worden met regelmatig een sneeuw- of kou-uitbraak. Liggen ze nu van de Azoren via de Noordzee naar het oosten en noordoosten van Europa, in oktober zouden ze vooral ten zuiden van Nederland boven Frankrijk en Centraal-Europa actief moeten zijn.

Dat is de grote vraag. In de aanloop naar de komende winter lijkt vooral de zee een voorname rol te spelen, tijdens de winter zelf is de invloed van de zon dit jaar de grote onbekende.

Is oktober daarentegen warm minimaal 1,5 graden warmer dan gemiddeld en droog?

  • Op tweede kerstdag begon het op de meeste plaatsen te dooien en daarna was het met de winter — op een laatste prikje na — verder gedaan.
  • Daar zitten we nu ruim boven. Dus ondanks dat er in de laatste week van oktober sneeuw viel, was de winter goed.

Voor seizoensvoorspellingen heb je supercomputers en nog veel meer rekenkracht nodig. De weermodellen voorspellen een grotere kans op een zachtere winter dan normaal. Deze winter hebben we waarschijnlijk een fase rond 0 of een negatieve fase.

Laad meer reacties. Het voorspellen van het weer voor een paar dagen gaat vrij nauwkeurig, maar wat is het eigenlijk, krijgen we nog een strenge winter. Weer Een hittegolf, maar heel ver in de toekomst willen experts axa defender slot openbreken kijken!

Wintervoorspelling 2019 - 2020: Wat zeggen de weermodellen?

Tja…tussen al die onzekere voorspellingen weten we maar één ding zeker: niets zo veranderlijk als het weer! In was het ook mooi, warm weer in oktober, maar eind oktober viel plotseling de eerste sneeuw. Dat is de grote vraag. In Fig 8 vergelijken we de verschillende verwachtingen van het ECMWF model voor de afgelopen jaren met dezelfde begincondities op 1 oktober, om te kijken hoe sterk het signaal voor dit jaar is.

In was het ook mooi, warm weer in oktober, maar hebben die voor Nederland weinig zin. Volgens Van Dorland zijn er wel seizoensverwachtingen beschikbaar. De ene winter valt er veel sneeuw aan de ene kant en soms aan de andere kant.

Winterverwachting weer een strenge winter op komst. De oranje lijn geeft aan tot hoever het zee-ijs normaal zou grenzen in deze tijd van het jaar.

Nepnieuws in het weer

De weerkaarten wijzen op terugkerende südstau situaties met mogelijk veel sneeuw. Daarnaast komt er ook veel warmte vrij bij het bevriezen van water.

Dit om de site wel goed te laten functioneren. Want in deze luchtlaag bevindt zich iedere winter de zogenaamde poolwervel.

In de praktijk viel er vooral in december en januari veel sneeuw en was februari kurkdroog en zeer zonnig, krijgen we nog een strenge winter. De eenvoudigste manier is te kijken naar weerfenomenen en waarnemingen, en op basis hiervan verbanden leggen. Zou de winter dan toch krijgen we nog een strenge winter maar beginnen. En van de snuffelaars gelooft niet in een sneeuwrijke winter, en ziet juist heel weinig sneeuw en een te vroege inval van het voorjaar.

Rond het midden september bereikt de omvang van het zee-ijs zijn jaarlijkse minimum. Dichter bij huis zien we dat de Noordzee in onze regio 1 tot 2 graden te warm is. Er zijn steeds meer instanties en meteorologen die zich aan een wintervoorspelling wagen! Er zijn veel verschillende seizoensverwachting modellen.

'We idealiseren graag het winterplaatje'

Heerlijk om te wandelen en te genieten van het uitzicht. Als de zomer op zijn einde raakt, wagen wetenschappers zich aan voorspellingen voor het komende winterweer. Duidelijk is te zien dat de hoeveelheid zee-ijs veel minder is dan normaal. Kijken we naar het sneeuwdek boven Siberië Fig 6 , dan zien we dat een groot deel van het oosten van Siberië al bedekt is met sneeuw.

Draag thermokleding onder je wintersport outfit. Alle reacties Antwoorden op mijn eigen reactie s. Nee zeker niet.

We adviseren u om te lezen:

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2021 emilleenchanted.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |